Saturday, 29 September 2018

Hatyai Trip : Samila Beach

Pada trip yang pertama kali kami mencuci mata di Samila Beach. Takde plan aktiviti apa pun, cuma nak pergi ukur jalan. Haha.

Tak lah jauh mana dengan Hatyai. Since kami bawa kereta sendiri dan tak terikat dengan jadual itinerary, jadi kami memandu santai ke Samila Beach. Cuaca panas sama seperti di Malaysia.

Mesti korang akan bergambar di sini kan

Melihat statue ikan duyung yang famous tu dan statue kucing di tepi pantai. Bagi aku, kawasan persekitaran di sini agak bersih. Boleh sewa tikar untuk berkhelah dan bersantai di tepian pantai. Ada orang main muzik, ada pelukis yang boleh lukis gambar kita, ada jualan layang-layang. Pemandangan biasa di tepi pantai. Kami hanya jalan-jalan tengok apa yang ada.
Oh ya, boleh juga sewa untuk menunggang kuda dan bergambar bersama. Macam Batu Feringgi.

Kerana ini merupakan destinasi terakhir sebelum kami bergerak pulang ke Bukit Kayu Hitam, kami pun terjah ke 7E berdekatan untuk menghabiskan duit Baht.

Kami terjah 7E di situ
Kawasan parking
Pernah keluar berita ada kes bom kat sini
sewa kuda
borong di 7E

No comments:

Post a Comment

My PTE Exam Journey : PTE Practice Website with AI Scoring

Dear PTE exam candidates, I would love to share some website I used to practice for my PTE examination. On my test day last year, 2021 PTE T...