Thursday 11 January 2024

Ada Lagi ke yang Masih Baca Blog?

Assalamualaikum.

Hai, ade lagi ke yang masih rajin membaca blog?

Ke.. Semua dah beralih ke youtube? tiktok? Reel?


Up until now, aku masih tak lagi yakin untuk bercakap depan camera.

So, tak ada lah video youtube dariku.


Reel pun banyak aku belanja view Australia sahaja dan juga beautiful moments yang berlaku dalam hidup aku dan kami sekeluarga.


Cerita ini... kisah ini.. tak muat untuk dipendekkan di dalam satu video.

Memang zaman sekarang semuanya tiktok, youtube, reel, tapi.. aku ada "value" aku sendiri.

Aku perlukan satu ruang yang besar, untuk aku coretkan segala rentetan perjalanan aku ke luar negara dan juga di luar negara.

Untuk aku bukukan sejarah yang telah aku cipta.

Untuk dibaca di kemudian hari.

Untuk menilai sejauh mana aku pergi.


Kalau ianya bermanfaat untuk kamu, ambillah.

Bukan aku buat untuk mintak dikagumi.

Bukan aku yang hebat. Tapi begitulah aturan Allah untuk aku dan keluargaku.


Jika pengalamanku ini buat kamu terinspirasi, please channel it to the correct pathway.

Bukan aku saja-saja reka cerita untuk menginspirasi orang, tapi inilah pengalaman aku, yang mungkin korang tak pernah terfikir sebelum ini, yang mungkin membawa korang ke satu kehidupan yang baru.


I'm not targeting to gain more followers, but I'm focus to "menyampaikan" apa yang aku tahu.

Biar sedikit followers tak mengapa, asalkan semuanya sempat ku santuni, bukan layan seperti strangers.


Ada jer pembaca blog aku di sini, yang aku dah ajar dari A sampai Z untuk berhijrah ke luar negara, tapi bila sampai jer di Australia, dia buat aku macam strangers. Baca blog aku, tengok story aku, tapi takde nak add or follow aku pun. Nak say hai kat aku pun tak nak, inikan nak ucap terima kasih kat aku.

Lebih baik aku fokus dalam menyampaikan, daripada nak raih followers.

Aku lebih sibuk mengejar benda yang aku hampir sampai tapi belum dapat capai lagi, daripada memikirkan hal manusia.


Wassalam.

No comments:

Post a Comment

Tunggu Updated Story dari Nana di IG dan FB

Assalamualaikum. kalau korang baca post ni, bermakna korang tertunggu-tunggu story aku di ig mahupun fb. Pelik kan? kenapa aku dah lama tak ...