Sunday, 22 September 2019

Jalan - jalan Sydney : Selwyn Snow Resort

Buat entah ke berapa kali tahun ini kami bermain salji. Tahun ni jer 3 kali turun ke snow resort. Cemuih dah.

Kali ni nakkan kelainan, taknak ke Mt. Perisher dah. Kami try usha apa yg patut kat Mt. Selwyn pulak.








Antara dua snow resort ni, best lg Mt. Perisher. Kat sini line internet pun takde. Tapi fee dikenakan kalau nak main ski di Selwyn lebih murah. Yerlah, kurang tumpuan pelancong di Mt. Selwyn ni. Kalau nak dikira jarak dari Sydney CBD tu lebih kurang lah kalau nak ke Perisher pun. Kalau firt timer better pergi Mt. Perisher.

Tak boleh main toboggan sebarangan kalau kat sini. Mt. Perisher boleh. Kena bayar dan main kat kawasan yang disediakan. Nak try tubing tapi close pulak.

Kami sampai ke sini di awal musim bunga. Salji masih ada tapi tak banyak. Cukup2 untuk buat bergambar jer. Nak kasi bapa mertua merasa salji.





Selepas usha-usha apa yang patut kat Selwyn ni, kami naik lagi sejam ke atas untuk menjejakkan kaki ke Highest Town in Australia iaitu Cabramurra.


No comments:

Post a Comment

Pengalaman Mengandung di Sydney, Australia - Part 1 : Mengandung di Luar Negara

Satu persatu pengalaman aku tulis dalam blog ni. Pengalaman berhijrah, pengalaman sekolahkan anak, pengalaman ambil ujian IELTS dan PTE. Kal...